lauantai 17. elokuuta 2019

Ensimmäinen telakka ja DNS

Voi %&#!. Maanantaina diagnoosiksi angiina ja kymmenen päivän antibioottikuuri päälle. Tätä myötä oli Paavo Nurmen Maratonin puolimaraton taputeltu. Miten voi joku lastentauti kaataa raavaan miehen ja miten tästä voi taas nousta?

Viime sunnuntaina töistä tullessani tunsin outoa lihassärkyä koko kehossa ja voimattomuutta. Kuumemittari heilahti mukavasti 38,55℃:een. Flunssat olin kärsinyt jo vuosien ajan kuumeettomasti, joten siitä tiesin, että tästä ei seuraa mitään hyvää.

Maanantaina työterveyteen ja diagnoosiksi angiina ja hoidoksi kymmenen päivän antibioottikuuri. Lievän uhon vallassa lähdin lääkärin luota, mutta minuutin googlettelu riitti: DNS. Ei todellakaan kiinnostanut sydänlihastulehdus tai läppien tuhoutuminen. Kiitos streptokokki A vain kovasti!

Jokaisessa enemmän tai vähemmän liikuntaa harrastaneiden parissa telakka on aina kova paikka. Olin lukenut ennen tätä Juoksufoorumi.fi:stä telakkatarinoita ja etenkin se henkinen tuska oli jäänyt mieleen. Itseni kohdalla kyseessä ei toki ole kuukausien mittainen tauko, mutta ensimmäinen on aina ensimmäinen. Elämäntapamuutoksen tehneenä pelottaa etenkin motivaation säilyminen ja palaaminen vanhoihin huonoihin tapoihin.

Yksityiselämässäni on ollut viime aikoina murhetta, joten maanantai-iltana tuntui, että huono onni ei lopu ikinä. Tuon illan kynsin synkissä vesissä, mutta seuraavana päivänä pystyin jo asiaan suhtautumaan analyyttisemmin. Tajusin, etää tämä oli keholtani pysähtymiskäsky. Olin paennut huoliani ja murheitani kovaan treenaamiseen, enkä ollut kohdannut niitä henkisesti. Ihminen on kuitenkin psykofyysinen kokonaisuus.

Nyt on Paavo Nurmen Maraton juostu ja motivaationi juoksua kohtaan on edelleen kova. Ensi vuoden päätavoite on jo kirkastunut ja antibioottikuurin loputtua liikunta jatkukoon. Alkakoot se vaikka tuon penteleen pitkän nurmikon leikkaamisella. Syyskuussa lohtua tuovat parit rennot polkujuoksutapahtumat lähialueella.

Kaikille Paavo Nurmen Maratonin eri matkoillle osallistuneille vilpittömästi onnea! Te olette kaikki voittajia!

Run Forrest Run!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti